Fetaostfyllda järpar
Fetaostfyllda köttfärsjärpar
3-4 personer
500 g nötfärs
2 dl vatten
2 msk kalvfond
peppar
1 ägg
1 gul lök
fetaost
3 dl grädde

Hacka eller riv löken. Blanda lök, vatten och ägg i en skål. Låt stå någon minut. Ha nu i köttfärsen och kalvfonden och rör om till en smet.
Forma järpar av köttfärsen, tryck in en bit fetaost i mitten och baka in den.
Stek järparna i en klick smör i stekpannan. De behöver inte bli helt genomstekta.
Lägg järparna i en ugnsform. Häll över grädde i stekpannan tillsammans med skyn från stekningen. Tillsätt ev lite salt och peppar. Jag hade även i ett par droppar collorit för att få en trevligare färg.
Slå över gräddsåsen över järparna och låt stå i ugn, 225 grader ca 20 minuter.